•RECONNECT with YOUR BODY•

'Yoga brengt je écht dichter bij wie jij bent en wat jij nodig hebt...'

Yoga en Kanker – Retraite

Retraite in het kort

Het is al heel lang mijn wens om speciaal voor mensen die nu, of ergens in hun leven,
geconfronteerd worden met de ziekte kanker een mooie, helende yoga retraite te organiseren.
Een dag waarop je niets moet, er veel ruimte is voor jouw ZIJN en waarin je kunt ervaren
dat je lichaam meer is dan alleen maar een fysiek omhulsel.

Datum: volgt z.s.m.

Houd de website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief,
dan blijf je automatisch op de hoogte.

Prijs: €125,00
(Inclusief uitgebreide lunch)

Groepsreservering aanvragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Lees meer over programma.

Herontdek positieve verbinding met je lijf

Heb je een vorm van kanker, ben je herstellende van de anti-kankerbehandelingen of zelfs nog in het proces naar genezing of behandeling?

Op weg naar weer een positieve verbinding met je lijf. Voelen via zachte, helende en een verdiepende samenkomst en ervaar je eigen positieve krachten en mogelijkheden.

Misschien beoefen je yoga nog niet, of zo heel af en toe…

Dan kan het deelnemen aan deze retraite jou een eerste zetje geven. Beoefen je yoga al langer? Ben je op zoek naar verdieping, of wil je beter begrijpen waarom yoga een belangrijke plek kan innemen in jouw leven op dit moment? Ook dan is dit heel geschikt om aan deel te nemen. Ik hoop van harte dat je in staat bent een keus te maken die nu past bij jou. En ik verwelkom je graag.

 

Wat gaan je doen in tijdens de retraite?

Een van de basisprincipes van yoga is de beweging van de adem en de wijze waarop de adem kan ondersteunen. In enerzijds de uitvoering van de bewegingen of houdingen, maar ook in het omgaan met ongemakken, pijn en emoties die vaak diep liggen opgeslagen of weggestopt zijn.

 1. De adem. De adem (wind) schudt jou letterlijk weer wakker. Dit kan confronterend zijn, maar ook heel bevrijdend en verrijkend.
 2. Ademoefeningen. Ademoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van beide dagen. Iedereen ademt, dus deze oefeningen zijn ook door iedereen te volgen!
 3. Ontspannen. Ik zal je begeleiden door middel van diepe, geleide ontspanningsoefeningen, waarbij niet alleen het fysieke lichaam tot rust komt, maar ook gedachten tot stilstand komen. Diepe ontspanning werkt direct in op het parasympatische zenuwstelsel en kan een bijdrage leveren in de afname van stress en ongemakken.
 4. Bewegen. Yoga is op alle niveaus te beoefenen. De houdingen worden aangepast aan de mogelijkheden die er zijn. Daarnaast zijn vele yoga props aanwezig om jouw lichaam te ondersteunen waar nodig.

Gedurende de dag zul je ontdekken dat er meer ruimte ontstaat in je lichaam, waar je adem vrij naartoe kan stromen. Het lichaam komt letterlijk meer in balans, wat een direct effect heeft op de disbalans die je ervaart op dit moment in jouw leven.

Programma

Zaterdag of Zondag 

 • 10.30-11.00:   Inloop en welkom met koffie/thee
 • 11.00-12.00:   Kennismaking en wandeling in de directe omgeving
 • 12.00-13.00:   Lunch
 • 13.00-14.00:   Yoga nidra/ diepe ontspanning
 • 14:30-15.45:   Adem- en yogales, thema volgt
 • 15.45-16.30:   Pauze*
 • 16.30-17.30:    Meditatie 
 • Rond 17.30:     Uitwisselen ervaringen, daarna vertrek 

*In de kan je een rustig plekje opzoeken in de directe omgeving of een wandeling met of zonder begeleiding maken

“Yoga is a light, which once lit, will never dim.
The more your practice, the brighter the flame…”

Waarom yoga?

De allereerste yogales die ik bezocht is lang geleden maar de herinnering is nog altijd glashelder aanwezig.
Ik was sceptisch. Ik wist niet of ik wel stil kon blijven zitten en was bang dat het allemaal erg zweverig zou zijn. Niets van dit alles! Het gevoel dat overheerste was ‘thuiskomen’. Thuiskomen in mijn lichaam, bij gelijkgestemden!
Het gaf mij inspiratie om niet alleen deze vorm van bewegen en ontspanning over te brengen naar anderen. Maar juist ook om een vorm van yoga te leren en ontwikkelen, die geschikt was voor patiënten. Voor mensen die (chronisch) ziek zijn.

Positieve effecten van Yoga bij Kankerbehandelingen

Ik werk al meer dan 30 jaar in de reguliere gezondheidzorg en met name in de zorg voor mensen met kanker. Een ziekte die gelukkig tegenwoordig steeds beter te overwinnen is met allerlei nieuwe geneesmiddelen.
Het is daarom des te belangrijker om in te zien dat er naast reguliere behandelingen nog een heel scala aan zelfgenezingsmogelijkheden zijn, die we overal en elke dag opnieuw kunnen aanboren.

Inmiddels zijn veel onderzoeken gepubliceerd over het onderwerp yoga bij-, of als aanvulling op reguliere kankerbehandelingen. Resultaten hiervan geven een goed beeld van de positieve effecten van yoga op het lichaam en de geest, het beleven van emoties. Maar ook op fysiek krachtig en flexibel worden, het ontwikkelen van het (zelf)bewustzijn en leven in het hier en nu. Deze positieve effecten ontstaan al door yoga wekelijks te beoefenen.

 

Combineren met een weekendje weg?

Wil je de retraite meteen combineren met een weekendverblijf in een zelf uitgekozen accommodatie? Zoek dan een hotel, B&B of camping in de buurt. Je kunt je oriënteren op https://natuurlijkommen.nl/verblijf-hotels/

TIP: het is ook mogelijk deze retraite te combineren met een verblijf in ons boshuisje.
Of kijk eens op de website van ‘De vier jaargetijden’ en boek jouw verblijf bij Brigitta en Henk, zij kunnen aan max. 8-10 pers tegelijk onderdak bieden.

Impressie

FAQ

Is deze retraite geschikt voor mij?

Ja natuurlijk! Het retraite is toegankelijk voor beginners, ervaren yogi’s en iedereen daartussen in.

Wat moet ik meenemen?

Alleen jezelf! En datgene nodig wat je normaal meeneemt als je een weekend weggaat.  Voor de yoga oefeningen is het fijn om lekker zittende / losse kleding bij je te hebben. Verder is alles aanwezig.

Ik ben niet heel flexibel, kan ik meedoen?

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van dagelijks yoga volgen gedurende een lang weekend zal leiden tot het soepeler worden van de spieren en gewrichten.

Wat is de samenstelling van de groep?

De leeftijd ligt tussen 30 en 60 jaar. Beginners maar ook yogi’s die al eerder yoga lessen of retraites hebben gevolgd.

Meld je aan!

Of heb je extra vragen?