Yoga weekend retraite

20 & 21 april 2024

De retraite in het kort

De weekenden in afgelopen jaren waren een enorm succes!
Lees de testimonials

Eerstvolgende datum: 
20 & 21 april 2024

(Prijs €245,-  excl. verblijf) *
Bij boeking voor 2 personen ontvang je 15% korting!

* Voor dit weekend geldt een aanbetaling van 15% van het totale bedrag. Mocht je onverwachts toch niet
kunnen komen, kan deze altijd worden doorgeschoven naar een volgend event.

 

Reserveren of vragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Meer info en het programma, vind je hier!

Yoga in Ommen: weekend retraite

In Oeverlicht worden regelmatig yoga & meditatie retreats georganiseerd.

Dit is de uitgelezen plek om de combinatie yoga en natuur te ervaren. Naast de yogalessen is er ruimte voor wandelen, fietsen, zwemmen of gewoon stil worden op een plekje onder een mooie oude boom.

Gastvrouw Cecilia begeleid je het hele weekend met inspirerende yogalessen en ontspanningsmomenten en de kok verzorgt de lunch met voortreffelijk biologische en vegetarische gerechten.

Waar verblijf ik?

Tijdens het weekend verblijf je op een door jou zelf uitgekozen accommodatie. Dit kan een hotel, B&B of camping in de buurt zijn. Je kunt je bijvoorbeeld oriënteren op https://natuurlijkommen.nl/verblijf-hotels/

Daarnaast is er de mogelijkheid om te verblijven in ons boshuisje en is Landgoed het Vlier ook een aanrader. Meld bij boeking van een van deze twee opties dat je een yoga event gaat volgen bij studio Oeverlicht. 

 

If I cannot do great things, I can do small things in a great way.

Thema: Bhuta Shuddhi

Op 20 en 21 april wil ik je graag kennis laten maken met een belangrijk proces wat in de yoga beschreven wordt als ‘Bhuta Shuddhi’. Bhuta Shuddhi is een proces van purificatie van ons lichaam op een energetisch niveau. De elementen die van nature aanwezig zijn in ons lichaam worden gereinigd, om zo ons lichaam gezond & sterk te houden en tegelijkertijd weerbaar & gevoelig te maken voor invloeden van buiten. Met behulp van de kennis over de 5 elementen en de chakra’s is het mogelijk dit proces te beoefenen en de effecten hiervan te ervaren.

De elementen
Ons lichaam bestaat (o.a.) uit 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte/ether. Deze elementen zijn ook gerelateerd aan de chakra’s – energievelden die zich in ons lichaam langs de wervelkolom bevinden. Elk element en chakra worden door ervaringen in ons leven beïnvloed, en andersom worden wij door de verschillende frequenties van de energie in de chakra’s ook weer beïnvloed. Veel van deze beïnvloeding vindt plaats in het onbewuste brein.

 • Het element aarde wordt gekoppeld aan ons eerste chakra vanwege de stevigheid van de substantie aarde. Het gaat hier om een materie waarin wij ons kunnen gronden of wortelen.
 • Water daarentegen is vloeibaar/stromend en wordt gekoppeld aan chakra 2. Echter is het vooral de eigenschap van vloeibaar zijn waar het in dit element om gaat. Ook andere vloeistoffen, zoals nectar of bloed, kunnen geassocieerd worden met dit element.
 • Dit geldt ook voor het element vuur, gerelateerd aan chakra 3. Vuur staat in de kern voor transformatie – immers verandert alles wat je in het vuur gooit. 
 • Lucht (chakra 4) schenkt ons leven, maar is ook heel licht en bewegelijk (alhoewel meer subtiel als de vloeibaarheid van water).
 • Ruimte/ether is gerelateerd aan chakra 5 en geeft ons de mogelijkheid om te doen wat we in eerste instantie niet als haalbaar achtten. 

 

Wat gaan we precies doen?

In dit weekend zullen we ons gaan richten op de verschillende elementen. Neem bijvoorbeeld het element vuur. Hoeveel vuur ervaar jij in jouw lichaam? Waar kun je dat eigenlijk voelen? Waar associeer jij het element vuur mee? Hoe kun je het vuur stabiliseren of vermeerderen? Deze vragen gaan we onderzoeken.

Zo kun je het vuur in jezelf aanwakkeren door zonlicht te ontvangen – al is het maar voor een paar minuten. Je kan oefeningen doen die invloed hebben op chakra 3, zoals de heldenposities aannemen of buikspieroefeningen doen waardoor je het vuur in je lichaam opstookt. Ook kun je ademoefeningen uitvoeren, zoals de kapalabhati (vuurademhaling) ademoefening; een korte stotende ademhaling. En wat gebeurt er als je een kaars aansteekt?

Deze twee dagen gaan we op ontdekkingstocht naar op welke wijze de elementen ons beïnvloeden en hoe wij de disbalans in ons lichaam kunnen verbeteren of veranderen. Met als belangrijkste effect: weer in contact komen met jouw innerlijke werkelijkheid, je vrij te voelen in wie jij werkelijk bent. En van daaruit tot stilte komen en openstaan voor meditatie.

Dit gebeurt middels 3 fases van Bhuta Shuddhi:

 1. Als eerste gaan we de chakra’s activeren en de energie van beneden naar boven tot in de kruin brengen.
 2. In de tweede fase maken we gebruik van ademoefeningen in combinatie met visualisaties.
 3. En in de derde fase worden we ons meer en meer bewust van de elementen in relatie tot de chakra’s.

 

Het programma

Aankomst op zaterdagochtend om 09.30-10.00 uur.
10.00-11.00: Kennismaking met elkaar en het programma/thema van het weekend.
-pauze-
11.15-13.00: CAY yogales met introductie Bhuta Shuddhi en de elementen aarde, water en vuur.
13.00-14.00: Vegetarische lunch bereid door onze fantastische huiskok.
14:00-15:00: Wandeling in stilte.
-pauze-
15.30-16.30: Yoga Nidra; elementen lucht en ruimte.
16.30-17.00: Evaluatie van de dag.
-avond vrij te besteden-

Zondagochtend komen we weer bijeen om 9.30-10.00 uur. 
10.00-11.30: CAY yogales.
-pauze-
12.00-12.30: Fase 2 & 3 van Bhuta Shuddhi. 
12.30-13.30: Gezamenlijke lunch. Bij mooi weer, na de lunch evt. een duik in de Regge (zwemkleding mee).
-pauze-
14.00-15.00: Bhuta Shuddhi compleet.
15.00-15.30: Diepe ontspanning. 
15.30-16.00: Afsluiting en ervaringen delen. 

Paarse bloem wees lief voor jezelf

Ervaringen

Deelnemers weekendretraite 2021 en 2022
 • Wat heb ik ook genoten van de prachtige natuur bij jullie huis, de Regge waar je zoveel over hebt verteld, fijn om vrijdag ook gezwommen te hebben. Ik ga de komende dagen nog heerlijk nagenieten  van de prachtige dagen die ik gehad heb.

  Marian
 • Wat was het genieten. Alles klopte gewoon. De studio, de lessen, het thema, de omgeving, de liefdevolle docente Cecilia en haar man, het verrukkelijke eten verzorgd door Femke, de boottocht, het zwemmen en de groep prachtige deelnemers. Het komt allemaal samen op die unieke plek die Cecilia in Ommen heeft gecreëerd. Ik kan alleen maar toejuichen dat er meer van dit soort retreats georganiseerd worden! Puur genieten, ontspannen en in contact komen met jezelf én de natuur. 

  Chantalle
 • Sonja en ik hebben het weekend als erg prettig ervaren. Jouw yogasessies, jouw en Martins gastvrijheid. Alsof je op familiebezoek bent bij een lieve zus…

  Herman
 • Ik heb echt genoten, voor mij was het echt een kado.  Heerlijk om even geen moeder te zijn en lekker met je lijf en geest bezig te zijn. De lessen waren afwisselend en uitdagend. 
  Van zonnegroet, mantra zingen tot ademhalingsoefeningen en dat kwam allemaal mooi samen in de lessen.
  Heerlijk met het stromende riviertje naast de yogastudio. Helemaal opgeladen en met nieuwe energie begon ik weer aan de week.

  Aniek
 • De lessen waren prachtig en de oefeningen voor de rug met de strip, matje en boog waren heel zinvol. Ik durf weer de Cobra te doen! De oefeningen werden uiteindelijk een prachtige flow ! De lunches waren goed verzorgd.

  Je voelt je herboren na zo’n weekend. Alles beweegt weer soepeler!
  De verrassing van Aerial yoga was super leuk. Je legt alles heel goed uit.
  Met trots heb ik een aantal foto’s laten zien aan mijn familie en vriendinnen.
   
  Klazien
 • Bedankt voor de foto’s en het heerlijke Yogaweekend. Ik heb volop genoten van je deskundigheid, rust, aandacht en de zorgvuldige, uitdagende oefeningen van de CAY. En speelse oefeningen van de Arial Yoga.
  En de diepe, ontspannen Yoga Nidra niet te vergeten!

  Mijn rug voelt na dit weekend weer als nieuw aan 😁.
  We komen elkaar vast nog eens tegen in het bosrijke Ommen.
  Bedankt voor alles!

  Elisabeth
 • Het was zeker een schitterend weekend. Alles was mooi en goed verzorgd.
  Bij thuiskomst was wel weer wennen; ik had het gevoel dat ik lang van huis was geweest, het voelde lichter. Het is een weekend je onderdompelen voor  lichaam en geest en de  wandelingen zijn magisch.
  Jenny

Impressie

FAQ

Is deze retraite geschikt voor mij?

Ja natuurlijk! Het retraite is toegankelijk voor beginners, ervaren yogi’s en iedereen daartussen in.

Wat moet ik meenemen?

Alleen jezelf! Verder heb je datgene nodig wat je normaal meeneemt als je een weekend weggaat.  Verder is het voor de yoga oefeningen fijn om lekker zittende / losse kleding bij je te hebben. Verder is alles aanwezig.

Ik ben niet heel flexibel, kan ik meedoen?

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van dagelijks yoga volgen gedurende een lang weekend zal leiden tot het soepeler worden van de spieren en gewrichten.

Wat is de samenstelling van de groep?

De leeftijd ligt tussen 30 en 60 jaar. Beginners maar ook yogi’s die al eerder yoga lessen of retraites hebben gevolgd.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Tot 14 dagen voor start wordt het gehele bedrag terugbetaald, behalve de aanbetaling. Die kan worden doorgeschoven naar een volgend event. 

Tot 1 week voor start wordt 50% van het bedrag (min aanbetaling) terugbetaald. 

Tot 24 uur voor start wordt 25% van het bedrag (min aanbetaling) terugbetaald.

Meld je aan!

Of heb je extra vragen?

  Locatie & omgeving

  Adres

  Oeverlicht
  Steile Oever 7
  7731 PP
  Ommen