Workshop Critical Alignment Yoga

Nu ook in Oeverlicht!

CAY Workshop in het kort

Data 2023 – op zaterdagen
10 juni   |   8 juli   |   26 augustus   |   16 september
21 oktober   |   4 november   |   2 december 


Tijd
   10.00 – 12.00
Locatie  Oeverlicht
Docent   Cecilia Huisman
Max. groepsgrootte  8 pers.
Prijs €195,95 voor 7 dagen. Losse dag: €35,- 

Reserveren of vragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Meer info en het programma, vind je hier!

Van spanning, naar ontspanning, naar bewegen…

Wat bereik je met een CAY workshop?

Het doel van de Critical Alignment Yoga is om de balans tussen twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.

 • In deze 7-daagse cursus gaan we op zoek naar de samenwerking van ontspannen, bewegen en coördinatie.
 • Je leert een nieuw patroon van bewegen, een nieuwe manier van ZIJN.
 • Een belangrijk aspect van CAY is het passief ontspannen met behulp van de yoga tools.

 

Waarom Critical Alignment Yoga?

 • Critical Alignment is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen) meer gelegen aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.
 • De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden, de houdingsspieren hebben de neiging te verslappen en door onvoldoende gebruik (veel zitten in verkeerde houding) te verstijven. Door de disbalans ontstaan allerlei klachten, blessures en beperkingen.
 • De hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen. Hierdoor ontwikkel je vertrouwen in je lichaam waarop je altijd, juist in moeilijke situaties kunt terugvallen. 

-Your deepest presence is in every small contracting and expanding.
The two as beautifully balanced and coordinated as bird wings-

RUMI
(Soefi dichter 1217-1273)

Wat gaan we doen?

Tijdens de cursus gaan we de verschillende bewegingsketens zoals beschreven in de CAY koppelen aan de 7 chakra’s. Elke chakra beïnvloedt een bepaald gebied in ons lichaam. Deze effecten worden verdiept door gebruik te maken van de juiste alignment.

 • Yoga tools. Je maakt kennis met alle yoga tools die in Critical Alignment Yoga gebruikt worden.Deze zijn ontworpen om de overtollige spanning uit o.a. de dieper gelegen spieren weg te nemen.
 • Asana’s. Aansluitend, als het lichaam meer in de juiste ontspanning is gekomen worden de asana’s uitgevoerd met de nadruk op coördinatie. Dan start het proces van afleren en openstaan voor nieuwe ervaringen, nieuwe kennis.
 • Meditatieve staat. De zintuigen: horen, zien en voelen, spelen hierbij een belangrijke rol. Met geduld en compassie kom je uiteindelijk in een meditatieve staat van bewegen.  

Ervaringen

Deelnemers ervaringen voorgaande edities
 • Wat heb ik ook genoten van de prachtige natuur bij jullie huis, de Regge waar je zoveel over hebt verteld, fijn om vrijdag ook gezwommen te hebben. Ik ga de komende dagen nog heerlijk nagenieten  van de prachtige dagen die ik gehad heb.

  Marian
 • Wat was het genieten. Alles klopte gewoon. De studio, de lessen, het thema, de omgeving, de liefdevolle docente Cecilia en haar man, het verrukkelijke eten verzorgd door Femke, de boottocht, het zwemmen en de groep prachtige deelnemers. Het komt allemaal samen op die unieke plek die Cecilia in Ommen heeft gecreëerd. Ik kan alleen maar toejuichen dat er meer van dit soort retreats georganiseerd worden! Puur genieten, ontspannen en in contact komen met jezelf én de natuur. 

  Chantalle
 • Sonja en ik hebben het weekend als erg prettig ervaren. Jouw yogasessies, jouw en Martins gastvrijheid. Alsof je op familiebezoek bent bij een lieve zus…

  Herman
 • Ik heb echt genoten, voor mij was het echt een kado.  Heerlijk om even geen moeder te zijn en lekker met je lijf en geest bezig te zijn. De lessen waren afwisselend en uitdagend. 
  Van zonnegroet, mantra zingen tot ademhalingsoefeningen en dat kwam allemaal mooi samen in de lessen.
  Heerlijk met het stromende riviertje naast de yogastudio. Helemaal opgeladen en met nieuwe energie begon ik weer aan de week.

  Aniek
 • De lessen waren prachtig en de oefeningen voor de rug met de strip, matje en boog waren heel zinvol. Ik durf weer de Cobra te doen! De oefeningen werden uiteindelijk een prachtige flow ! De lunches waren goed verzorgd.

  Klazien

FAQ

Is dit retraite geschikt voor mij?

Ja natuurlijk! Het retraite is toegankelijk voor beginners, ervaren yogi’s en iedereen daartussen in.

Wat moet ik meenemen?

Alleen jezelf! Verder heb je datgene nodig wat je normaal meeneemt als je een weekend weggaat.  Verder is het voor de yoga oefeningen fijn om lekker zittende / losse kleding bij je te hebben. Verder is alles aanwezig.

Ik ben niet heel flexibel, kan ik meedoen?

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van dagelijks yoga volgen gedurende een lang weekend zal leiden tot het soepeler worden van de spieren en gewrichten.

Wat is de samenstelling van de groep?

De leeftijd ligt tussen 30 en 60 jaar. Beginners maar ook yogi’s die al eerder yoga lessen of retraites hebben gevolgd.

Ik kijk uit naar je deelname,
we zien je in onze studio in Schiedam of Ommen.

Warme groet,
Cecilia

Meld je aan!

Meld je aan via het formulier: