Workshop variaties met het hoofdstandbankje

Nieuwe data worden op basis van interesse gepland. Wil je graag een uitgebreide instructie?  Mail dan naar info@oeverlicht.nl.

Waarom de hoofdstand?

De Hoofdstand, ook bekend als Sirsasana traint de balans en versterkt de core, rug, arm- en schouderspieren. Doordat zuurstofrijk bloed snel je hersenen bereikt, gaat deze houding vermoeidheid tegen en is dus verfrissend en opwekkend. Ook verbeter je hiermee je bloedcirculatie, hormoonbalans, spijsvertering en verbetert het je vermogen om te concentreren.

Ieder kind weet dat op je hoofd staan een plezierige ervaring is, maar niet meer zo gemakkelijk als volwassene… Met behulp van ons hoofdstand-bankje kan iedereen nu voor enkele minuten ondersteboven staan zonder de nekwervels te belasten.

Meer over de hoofdstandbank

Bekijk ook eens ons filmpje op YouTube (tevens te zien op de Integrale Yoga Schiedam website onder het tabblad Yogafilmpjes). Of ontdek hier meer oefeningen met het hoofdstandbankje.

Wat houdt de workshop in?

Er zijn meerdere oefeningen en variaties met het hoofdstandbankje mogelijk, zowel voor beginners als gevorderden. In deze speciale workshop leer je om de basishoudingen eenvoudig onder de knie te krijgen en ook hoe je het bankje veilig kunt gebruiken.

Data en locatie:

Studio in Ommen:
Nieuwe data voor 2023 op basis van interesse.

Bankje kopen?

Tevens is het bankje tijdens de workshop meteen ter plekke met een leuke korting (15%) aan te schaffen. Meer informatie vind je hier.

Docent

Na vele opleidingen heb ik mijn eigen stijl van lesgeven ontwikkeld die gebaseerd is op mijn dansverleden en de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan gedurende de yogaopleidingen. Met veel plezier breng ik deze kennis over in de yoga- en meditatielessen. Het is een voorrecht om de kennis en inzichten te mogen delen in ‘Oeverlicht’.

Cecilia Huisman

FAQ

Moet ik ervaring hebben met yoga om mee te kunnen doen?

Nee, iedereen kan meedoen mits je geen specifieke klachten hebt die van invloed kunnen zijn op je deelname. Meldt dit dan bij je aanmelding.

Wat moet ik meenemen?

Een eigen handdoek en drinkfles is handig om mee te nemen.

Ik ben niet heel flexibel, kan ik meedoen?

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van op je hoofd staan is voor iedereen voelbaar en merkbaar.

Deelnemen!

Of heb je vragen?