Bosbaden

Onder begeleiding van Cecilia Huisman

In het kort

Aankomende data:

woensdag 17 juli 
vrijdag 9 augustus


Tijd: 09.30 – 12.30 uur

Docent: Cecilia Huisman

Max. aantal deelnemers: 15 personen
Het bosbad gaat door bij 5 aanmeldingen

Prijs: € 47,50 
Bij aanmelding van 2 personen ontvang je 10% korting p.p.

 

Groepsaanvragen en/of op de hoogte blijven?
Mail naar info@oeverlicht.nl

De kracht van de natuur

Zo veel mensen, zo veel smaken. Maar vraag iemand hoe het voelt om de vogeltjes te horen fluiten, de wind langs je huid te voelen, de groene kleuren in de natuur tot je te nemen, en bijna iedereen zal antwoorden: Wat heerlijk! Maar ook rustgevend en verstillend. Vaak volgt dan direct de zin: ‘Ik zou dat vaker moeten doen’…

We realiseren het ons niet altijd maar we hebben allemaal de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur. Dat kan uiteraard in een park of bos maar ook in jouw tuin, op het balkon of wellicht in de serre – overal is de natuur aanwezig.

Vanaf eind juni ben ik officieel bosbadgids en kan ik je helpen om het proces van vertragen, verstillen en verwonderen te ontwikkelen tijdens een bosbad. Het effect zal zijn een verbinding met de natuur en met jezelf.

Wat gaan we doen?

Mogelijk weet je niet zo goed wat een bosbad is. Laat ik vooropstellen dat het niets te maken heeft met wandelen in een bos. Sterker nog, je kan ook bosbaden in bijvoorbeeld de prachtige Sahara hier in Ommen. Wat is het dan wel?

Ik ga je gedurende 3 uur meenemen in de natuur en door middel van uitnodigingen (eenvoudige oefeningen) laat ik je meer in contact komen met de natuur en de verbinding met jezelf. Deze uitnodigingen zorgen ervoor dat je zintuigen gestimuleerd worden, waardoor je meer verdieping zult ervaren in het zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Het belangrijkste doel van een bosbad is: vertragen, verstillen en voelen met al je zintuigen.
We sluiten het bosbad af met een heerlijk kopje thee.

Bosbadgids Cecilia is lid van de Branchevereniging Bosbadgidsen Nederland. Hier kun je ook meer informatie over bosbaden en de voordelen ervan vinden.

Wil je een een-op-een ervaring? Of heb je een groep vrienden, collega’s of familie waarmee je een bosbad wilt ervaren? Dat is ook mogelijk. Stuur een mail naar info@oeverlicht.nl voor de mogelijkheden. 

 

Het belangrijkste doel van een bosbad is: vertragen, verstillen en voelen met al je zintuigen.

Wat heb je nodig?

Een aantal dagen voorafgaand aan het bosbad zal ik nog een e-mail sturen met instructies.
Let vooral ook zelf op het weertype. Indien de kans op regen groot is, zorg er dan voor dat je regenkleding aan of bij je hebt en dat je schoenen/laarzen aan hebt waarmee je in wat drassige ondergrond kunt lopen. Is de kans op zonneschijn weer groot, dan is het handig om zonnebescherming te gebruiken.

Waar kan ik eventueel verblijven?

Heb je zin in een weekendje natuur? Boek een B&B of zet je tent op bij een van de vele campings in de buurt. Je kunt ook verblijven in ons boshuisje.

Bosbadgids

Sinds ik in de bosrijke omgeving van Ommen woon ben ik mij meer en meer bewust van de natuur. Uiteraard ervaren we hier aan de Steile Oever de pracht en praal van de natuur, maar ook de effecten van de natuur op je humeur, op afname van gevoelens van stress en onrust, op wat je vandaag wil eten of wil gaan doen, de troost die uitgaat van kleuren, geuren en patronen. Ik beleef het elke dag en wil dit graag met iedereen delen.

Wonen in een stad geeft heel veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd ook veel stress en onrust. Regelmatig een onderdompeling in de natuur werkt al preventief bij het voorkomen van stress gerelateerde ziekten. Dus pak die kans en laat je begeleiden in de wonderen van de natuur. Ik ontmoet je graag tijdens een van de bosbaden in omgeving van Ommen.


CECILIA HUISMAN

Licht en schaduw
Wind en beweging
Geluid en stilte
Snel en langzaam
Alleen en samen
Volgroeid en in knop
– Ik ben het allemaal

Ervaringen van deelnemers

  • Wat het mij gebracht heeft: dat je niet alleen in verbinding staat met de natuur, maar ook automatisch meer met je zelf.

    Deelnemer
  • Ik zat vrij hoog in mijn energie. En na het bosbad was dat heel anders. Ik was weer thuis gekomen in mijn lichaam.

    Deelnemer
  • Ik heb een meditatieve interactie met de natuur ervaren. De vertraging en de verstilling werken echt en de begeleiding was vertrouwenwekkend en inspirerend. Neemt je echt mee op pad.

    Deelnemer
  • Het hoogtepunt was wel het zitten bij een boom en voelen, je één voelen met de natuur.

    Deelnemer

Omgeving

Ik kijk uit naar je deelname,

Tot ziens in Oeverlicht, aan de Regge.

Warme groet,

Cecilia

Meld je aan!

Of heb je vragen?

Stuur een mail met je naam, je contactgegevens en de datum van het bosbad naar info@oeverlicht.nl

Adres

Oeverlicht
Steile Oever 7
7731 PP
Ommen