CAY • Wat is dat precies? •

Critical Alignment Yoga (CAY)

Heel vaak krijg ik de vraag “Wat is nu precies Critical Alignment Yoga (CAY)?”.
Eigenlijk is dan altijd mijn antwoord “Dat moet je vooral ervaren”. Je kunt namelijk boeken vol schrijven over yoga en de verschillende vormen, maar hoe weet je welke vorm bij jou past?

CAY is ontwikkeld om de disbalans in beweging, houdingspieren en houdingspatronen – die zijn ontstaan door ingesleten gewoonten in beweging – weer in balans te krijgen. 
Hoe weet ik wat het effect is van CAY en of het geschikt is voor mij? Door eerst deze vorm van yoga te beleven en ervaren met jouw lichaam. Immers zijn we allemaal anders, met andere voorkeuren, met verschillende bewegingspatronen, en dus ook andere vormen van opgebouwde spanning op verschillende plekken. In principe is CAY geschikt voor iedereen; van kinderen tot volwassen, jong en oud, en ervaren yogi of beginner. Ook voor de zwangere vrouw is deze vorm zeer geschikt.

Hoe kan dat? CAY werkt in op basisprincipes van aanspannen en ontspannen. Daar waar het lichaam door opgebouwde spanning stijf is geworden, en beweging niet of nauwelijks mogelijk is, kan het werken met de yoga ‘tools’ – zoals het (zwarte) stripje en het rolletje (met een viltenmat) – een ontlading van spanning geven waardoor je letterlijk meer ruimte gaat ervaren op die plekken in je lichaam die ongemakkelijk of stijf aanvoelden. In een CAY les wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van de tools en leer je ervaren dat spanning in bijvoorbeeld boven- en onderrug vrijkomen en houdingen gemakkelijker, mogelijk moeiteloos, en met veel plezier uitvoerbaar zijn. Uiteraard gebeurt dit niet na één les maar is het een proces; een ontdekkingsreis met jouw lichaam en mogelijkheden.

Cecilia combineert de kennis van CAY en de opgedane kennis van andere yoga opleidingen in een mooie serie van 7 lessen waarin alle chakra’s aan bod komen vanuit het CAY-principe. Zo ontmoet je bijvoorbeeld chakra 1, de stuitchakra, d.m.v. het onderrug rolletje en chakra 4, het hartcentrum, d.m.v. het liggen op het zwarte stripje. Elke les ontdek je nieuwe mogelijkheden; naast de verschillende CAY-tools komen ook mantra’s, mudra’s en affirmaties aan bod.

Ik ontmoet je graag in een van mijn lessen.

Namasté,
Cecilia

 

CAY ZORGT VOOR BALANS OP PLEKKEN WAAR EERST DISBALANS WAS.