Yoga event: Krishnamurti dag

Datum volgt z.s.m.

De dag in het kort

Datum volgt z.s.m.
09.30 tot 17.30 uur

Prijs €110,-  (incl. lunch) *
Ontvang 10% korting bij aanmelding van 2 personen!

* Voor dit event geldt een aanbetaling van 15% van het totale bedrag. Mocht je onverwachts toch niet
kunnen komen, kan deze altijd worden doorgeschoven naar een volgend event.

Het event van 27 april gaat helaas niet door, houd onze kanalen in de gaten voor een nieuwe datum!

 

Reserveren of vragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Het programma vind je hier!

Het gedachtegoed van Krishnamurti

Een eendaags yoga event in de geest van Jiddu Krishnamurti. 

In de vorige eeuw – in 1924 om precies te zijn – kreeg J. Krishnamurti (1895-1986) van baron Philip van Pallandt bij Ommen het Kasteel Eerde en een deel van het landgoed Eerde in bezit. In hetzelfde jaar werd hier de eerste editie van de vele zogeheten ‘Ster Kampen’ gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten hield Krishnamurti vele inspirerende toespraken waar duizenden mensen uit de hele wereld voor afreisden naar Ommen. Ommen werd de Ster van het Oosten – een plek waar je terecht kon met ideeën, meningen of vraagstukken over datgene wat elke mens bezighoudt: wie ben ik en waarom ben ik hier?

Nu 100 jaar later is het gedachtegoed van Krishnamurti nog altijd levend en voelbaar hier op landgoed Eerde en omgeving. Zijn lijfspreuk – “De waarheid is een land zonder paden, dat langs geen enkele weg, door geen enkele godsdienst, geen enkele sekte, te bereiken valt” – kan niet anders uitgelegd worden dan dat iedereen voor zichzelf moet onderzoeken welk pad geschikt is, welk pad hij/zij moet volgen om in verbinding te komen met zichzelf en te leven in vol bewustzijn, met aandacht in het moment.

Yoga en de inzichten van Krishnamurti

De term Yoga is al door vele schrijvers, yoga goeroes en leraren vertaald en beschreven. Maar wat betekent yoga voor jou? Neem je klakkeloos aan wat in alle boeken beschreven staat of ga je op zoek naar wat yoga voor jou betekent – en niet onbelangrijk; hoe doe je dat dan?

Uiteraard kan ik bovenstaande vragen niet voor jou beantwoorden. Maar ik kan je wel de mogelijkheid bieden om je zoektocht te starten, dan wel voort te zetten, door je een hele dag onder te laten dompelen in yoga en natuur. Om daarmee op deze bijzondere plek verbinding te leggen met je lichaam/geest en de natuur om je heen. Nodig jezelf uit om op een andere manier in contact te komen met jouw waarheid.

Yoga in Ommen

Onze prachtige studio Oeverlicht ligt in de nabijheid van landgoed Eerde. Wandelend in de omgeving rondom de studio en langs de Regge voel je de zuivere energie uit lang vervlogen tijden om je heen bewegen.  

Gastvrouw Cecilia begeleid je de hele dag met inspirerende yogalessen en ontspanningsmomenten. Ook is er een lunch met heerlijke vegetarische en biologische gerechten, verzorgd door de kok. 

 

 

De waarheid is een land zonder paden, dat langs geen enkele weg, door geen enkele godsdienst, geen enkele sekte, te bereiken valt. 

Programma

In het kort:

 1. 09.30-10.00 uur: Aankomst, welkom & kennismaken
 2. 10.00-11.15 uur: Yogales met aandacht voor het ontwikkelen van je bewustzijn in het NU
 3. 11.30-13.00 uur: Wandeling langs ‘vergeten paden’ o.l.v. Siem van Eeten. (Bij heel slecht weer blijven we binnen en geeft Siem een inspirerende lezing)
 4. Heerlijke vegetarische lunch (13.00-14.00 uur)
 5. 14.00-15.00 uur: Yoga Nidra – van leren naar stilte
 6. 15.30-17.00 uur: Creatieve sessie; welk pad ga jij bewandelen in 2024?
 7. 17.00-17.30 uur: Afsluiting en ervaringen delen

 

Wat kun je deze dag verwachten?
Uitspraken en teksten vanuit de vele boeken die Jiddu Krishnamurti schreef worden regelmatig gebruikt in yogalessen en meditatiesessies. De belangrijkste uitspraak van Krishnamurti is “De waarheid is een land zonder paden”. Hiermee gaf hij aan dat er niet één waarheid bestaat en dat iedereen voor zichzelf moet onderzoeken welk pad geschikt is; welk pad te volgen om in verbinding te zijn met jezelf en te leven in volle bewustzijn met aandacht in het moment. Dit sluit volkomen aan bij de filosofie van yoga.

In deze eendaagse gaan een we ons o.a. richten op de wijsheden en het gedachtegoed van Krishnamurti en deze vertalen naar onszelf door middel van yoga en meditatie. Cecilia verzorgt de yogalessen waar aandacht voor het lichaam, je brein, gedachten en gevoelens voorop staan en je wordt uitgenodigd om te onderzoeken wat leeft in jou. Daarnaast zal historicus Siem van Eeten een inspirerende wandeling met ons maken langs de vergeten paden, uit de tijd van de ‘Sterkampen’, en wordt er een heerlijke vegetarische lunch verzorgd. 

Thema’s die deze dag voorbijkomen zijn liefdevol zijn voor jezelf, eerlijk onderzoeken/observeren en van daaruit jouw pad bepalen.Uiteindelijk komen we dan tot de ontdekking: ‘Jij bent zelf je eigen goeroe, leer te luisteren naar de stem van de leermeester die in jou woont’. En laat dan je lichaam simpelweg volgen in een dans van vrijheid, beweging en bewustwording.

Meld je aan!

Of heb je extra vragen?

  Locatie & omgeving

  Adres

  Oeverlicht
  Steile Oever 7
  7731 PP
  Ommen