Yoga Oevercamp

Oeverlicht - aan de Regge
Zomer Yoga Kamp!

Oevercamp 2023

Na wederom een succesvol Oevercamp 2022, organiseren we in 2023 Oevercamp editie 3!
Lees de ervaringen van de deelnemers.

Nieuwe data voor 2023
4 – 8 augustus

Indien deze vol is, is er nog mogelijkheid voor een extra editie van 28 juli – 1 aug.

Tijdens Oevercamp wordt in de yogastudio in Oeverlicht elke dag een heerlijke Critical Alignment Yoga les verzorgd door CAY-docente Cecilia Huisman. De lessen zijn voor alle niveaus. 

Elke dag een CAY les

Iedere dag yoga

Tijdens Oevercamp wordt in yogastudio Oeverlicht op drie ochtenden en twee middagen/avonden yogales gegeven door CAY-docente Cecilia Huisman

 • Vrijdagmiddag 17.00 – 19.00
 • Zaterdagochtend 10.00 – 12.00 
 • Zondagochtend vanaf 10.00 mogelijkheid voor een persoonlijk consult 
 • Zondagavond 17.00 – 19.00 
 • Maandagochtend 10.00 – 12.00
 • Dinsdagochtend 10.00 – 12.00 

Dit jaar wordt er in de yogalessen aandacht besteed aan de verbinding met de natuur en de cyclus van het leven. Een voorbeeld hiervan is de vertegenwoordiging van de seizoenen in ons lichaam; zo hebben de seizoenen impact op verschillende organen en fysiologische processen en vraag naar voeding, maar, naast lichamelijk, ook op emotioneel gebied. Elk seizoen vraagt om onze aandacht – binnen en buiten onszelf – zodat we beter in staat zijn om beslissingen te nemen, liever te zijn voor onszelf en anderen, en ons beter bewust te worden van signalen in ons lichaam.

We vertalen dat in de yoga naar het ontwikkelen van een ‘fysiek’ besef van ons lichaam. Via de verbinding met het ‘zijn’ en onze kernwaarden, zullen we tijdens de lessen onderzoeken wat onze mogelijkheden zijn om onszelf te ontwikkelen, op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. 

Klik hier voor een uitgebreidere omschrijving van het thema van 2023. 

 

Extra sessie: persoonlijk consult
Persoonlijk consult

Op zondagochtend is er de mogelijkheid om een persoonlijk consult aan te vragen. Iedereen heeft weleens last van ongemakken of specifieke vragen over bepaalde houdingen. Cecilia helpt je graag verder in de beoefening van CAY en kan jou persoonlijk advies geven over op welke wijze jij kunt omgaan met klachten. Gun jezelf dit uurtje van aandacht voor jouw ontwikkeling in de yogabeleving. Bij aanmelding graag aangeven of een consult gewenst is i.v.m. samenstellen van het rooster.

Prijs voor 1 uur consult: 65,- 

Ommen is een prachtig plaatsje in het Overijsselse Vechtdal, omgeven door uitgestrekte bossen en velden. Studio Oeverlicht ligt aan de oever van de rivier de Regge in een bosrijke omgeving. Het is er heerlijk wandelen en fietsen, zonder het geluid van snelwegen en auto’s. Na de les kun je een verfrissende duik nemen in de rivier de Regge of mee gaan varen op ons vaarvlot. Niet voor niets koos de beroemde spirituele leraar Krishnamurti begin vorige eeuw Ommen als zijn toevluchtsoord. In de natuur, aan de oever van de Regge, kom je tot rust. Helemaal wanneer je de rust en de natuur combineert met yoga.

Docente

Ik verzorg weer de critical alignment lessen voor Oevercamp 2023. Deze keer ligt de focus op de verbinding tussen de natuur en de levenscyclus én ben ik beschikbaar voor een persoonlijk consult.

Cecilia Huisman

Prijzen

Arrangement

€ 195,00

1 les

€ 35,00

 

 • Thee, fruit en 3 keer lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Waar verblijf ik?

Tijdens het weekend verblijf je op een door jou zelf uitgekozen accommodatie. Dit kan zijn een hotel, B&B of camping in de buurt. Je kunt je oriënteren op https://natuurlijkommen.nl/verblijf-hotels/
 
Ook is er de mogelijkheid om te verblijven in ons boshuisje.

Praktisch

 • Aantal personen: 10 – 12 
 • Neem je eigen yogamat, kussen en handdoek of kussensloop mee.
 • Uiteraard kun je ook van onze materialen gebruikmaken. Schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.
 • Deze kunnen genuttigd worden op het zonnedek aan de oever van de Regge.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen bij studio Oeverlicht. Indien je met de auto komt kun je die parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (einde pad Steile Oever).

Ervaringen deelnemers

 • Veel dank voor het heerlijke yogacamp van de afgelopen dagen. Fijne critical alignment, met als toetje een yoga nidra sessie. Heerlijk ontspannend en weg van de dagelijkse beslommeringen in een prachtige bosrijke omgeving. Veelzijdig, vegetarisch eten tijdens sociale contacten met de overige deelnemers.
  Kortom; een héérlijke yoga ervaring. Hopelijk tot volgend jaar.

  Met lieve groeten,
  Jacqueline

  Jacqueline Boog
 • Ik heb vijf heerlijke dagen gehad! En het echt ervaren als een proces… Ik kwam al best ontspannen binnen, dus het is niet zo dat ik uit een heel gehaast of stressvol leven kwam. Maar ik voelde wel dat ik steeds dieper zakte met mijn aandacht, in de ontspanning. Ik leek iedere dag wel een laagje dieper te gaan. En ook de openheid werd groter. Ik had als intentie “ik open mijn hart en heb lief” en dat gebeurde ook! Het was echt heel verdiepend, liefdevol en bevrijdend, ik werd er zelfs emotioneel van. Niet huilen van verdriet maar van mooie ervaringen, van de ontroering van iets héél diep voelen…
  ~juli 2022

  Martha
 • Het was erg leuk. Lekker lange lessen, dat vind ik altijd wel prettig. Ook erg afwisselend en op z’n tijd best wel inspannend. Kracht opbouwen en energie krijgen, daar hou ik wel van. Elke dag een ander programma, dat vond ik prettig. Voor mij waren het vijf fijne dagen.

  Met name het ontspannen op het stripje lukte mij nu, hiervoor spande ik toch mijn schouders te veel aan. Dat kon ik nu loslaten.
  ~juli 2022

  Harm
 • Ik heb al eerder meegedaan, het is voor mij zelfs de zesde keer dat ik meedoe. Dit jaar vond ik het heel fijn dat we werkten met de vijf lagen (kosha’s), dat het daardoor een afgerond geheel was. Het is toevallig ook heel erg waar ik op dit moment zelf mee bezig ben, al die gedachten en emoties en hoe je daar zelf mee om kunt gaan… Ik ben dit jaar alleen gekomen en dacht soms ‘waarom doe ik dit eigenlijk’? Maar je zei op een gegeven moment in de studio dat het goed is om af en toe uit je comfortzone te gaan, omdat je daarvan groeit. En toen dacht ik ‘JA dáárom doe ik dit’! Dus naast het fysieke yoga gedeelte -dat heel fijn was- hielp het mij ook in mijn zelfontwikkeling!

  ~juli 2022

  Edith
 • Ik heb gewoon écht een heel fijne week gehad. We hebben dus de vijf lagen behandeld en alles is aan bod gekomen. Wat ik zo prettig vind van jouw manier van lesgeven, is dat je je niet alleen richt op de simpele basisdingen, maar je gaat steeds even een stapje verder, waardoor de mensen die al wat langer yoga doen ook aan hun trekken komen. Zo blijft het uitdagend. Ook als je al een ervaren yogi bent. Jij hebt zoveel kennis van alle spieren in het lijf en doordat je alles dan benoemt denk je ‘oh ja’, dat geeft dan net die verlichting waardoor het allemaal ineens beter aanvoelt. Ik ben ook, ondanks mijn angst, uit mijn comfortzone gegaan en heb op mijn hoofd op het hoofdstandbankje gestaan, dat was een hele stap voor mij!
  ~juli 2022

  Marianne
 • Ik ben zonder verwachting naar je cursus gekomen, want ik wist niet wat CAY inhield.
  De uitleg van de oefeningen vond ik goed, maar ik miste wel een alternatief, voor als je het niet vol kon houden. Stond soms op m’n benen te trillen.
  Heb de schouderstand voor het eerst gedaan en zo ook de boog, wat ik toch wel eng vond om erover te glijden. De strip was ook een nieuwe ervaring, heb zoiets wel eens met een opgerolde handdoek gedaan, maar dit voelde toch anders. Ga zeker een strip aanschaffen en thuis mee oefenen, geeft toch ruimte in m’n lichaam.
  De groep was gezellig met elkaar en ook de maaltijden, heerlijk genoten.
  Al met al een fijne tijd bij jullie gehad, misschien tot een volgende keer.

  Tonnie

Locatie & omgeving

Adres

Oeverlicht
Steile Oever 7
7731 PP
Ommen

Deelnemen!

Of heb je vragen?