Yoga weekend: De dynamische borstwervelkolom

1 & 2 juli 2023

Het weekend in het kort

1 & 2 juli 2023
10.00/10.30 – 17.00 uur

Prijs €245,-  (excl. verblijf)
Ontvang 10% korting bij aanmelding van 2 of meer.

Reserveren of vragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Het programma vind je hier!

De dynamische borstwervelkolom - Balans in stabiliteit, activiteit & ontspanning

Tijdens dit yoga weekend leer je een dynamische borstwervelkolom te ontwikkelen en het belang hiervan te ervaren. Je leert productief in verbinding te komen met verschillende yogahoudingen. Hierdoor word je meer bewust van de ruimte in je lichaam en leer je het zelfhelende vermogen meer te ontwikkelen.

In de borstwervelkolom treden vaak verhardingsverschijnselen op waardoor de rug de belangrijke functie van oprichten en ondersteunen verliest. De rug zou niet alleen stabiel en soepel moeten zijn, maar ze moet ook dynamisch zijn. Dit is vaak een onderbelicht aspect in de yoga-praktijk. Een gezonde, soepele én dynamische rug is belangrijk voor het dagelijks leven en heeft ook haar uitwerking op onze mentale capaciteiten.

Dynamische bewegingen vanuit het centrum van de rug tot in de periferie leiden tot meer gevoel van ruimte, als ook meer verbinding en gewaarwording met de buitenwereld terwijl je toch jouw eigen centrum van stabiliteit behoudt.


Yogapraktijk
Tijdens dit weekend leer je concreet hoe je de rug dynamisch maakt in alle richtingen; voorwaarts, achterover, zijwaarts, in de draaibewegingen en omgekeerde houdingen. Vanuit het zonnevlechtcentrum worden de dynamische bewegingen geïnitieerd, terwijl de schouders, de nek, de armen en het hoofd licht en ontspannen blijven. Hierdoor ontwikkel je een juiste spanningsverdeling tussen stabiliteit, activiteit en ontspanning.

Op basis van de diverse klassieke yogahoudingen ga je actief het lichaam vormgeven.


Doelgroep
Dit weekend is geschikt en verrijkend voor iedereen en alle niveaus.
Als je pas begonnen bent met yoga kan dit weekend verdieping brengen in jouw beoefening en beleving van yoga. Als je al langer yoga beoefent kun je nieuwe mogelijkheden, inzichten en ervaringen ontdekken en oude patronen leren loslaten. Ook yogadocenten die open staan voor nieuwe inspiratie, nieuwe mogelijkheden en verdieping zijn van harte welkom.

Nodig jezelf uit om deze nieuwe ervaringen en ontwikkelingsmogelijkheden te omarmen en boek samen met een vriend(in), familielid of collega dit weekend en ontvang 10% korting!

Verblijf

Tijdens het weekend verblijf je op een door jou zelf uitgekozen accommodatie. Dit kan een hotel, Bed & Breakfast of camping in de buurt zijn. Een paar voorbeelden: 

Ook kun je verblijven in ons boshuisje (max. 5 personen, 1-2 overnachtingen). 

 

Stabiliteit, activiteit en ontspanning; een drie-eenheid in balans. 

Programma

Zaterdag 1 juli 2023

 • Je bent vanaf 10.30 uur welkom. We starten het weekend met een kennismaking en korte theoretische uitleg. Voor de lunch duiken we in de principes van de dynamische wervelkolom en de begrippen stabiliteit – activiteit – ontspanning.
 • Na een heerlijke vegetarische lunch maken we een wandeling in de bosrijke omgeving en komen we aansluitend tot rust in een Yoga Nidra.
 • Na de thee gaan we dieper in op de principes van het sterk houden van het krachtencentrum en de ontspanning naar de periferie. De klassieke yogahoudingen worden vanuit dit principe vormgegeven.
 • Rond 17.00 uur sluiten we de dag af met een korte evaluatie en bespreken we het programma van de tweede dag.


Zondag 2 juli 2023

We starten de dag om 10.00 uur en bespreken de ervaringen van dag 1 en de doelstellingen van dag 2. Ook deze dag zal een combinatie worden van vertalen van de principes naar de klassieke yogahoudingen, wandelen of zwemmen in de natuur en een yogaflow waarin stabiliteit, activiteit en ontspanning samenkomen. De dag wordt afgesloten met een ontspanning/meditatie.

Docenten

Over Rudy
Rudy is al meer dan 30 jaar actief als yogadocent in binnen- en buitenland. Hij heeft een eigen yoga- en opleidingsschool in België. Hij doceert yoga volgens het idee van ‘een nieuwe yogawil’ dat in het leven werd geroepen door Heinz Grill. Hierbij is het inhoudelijk leren vormgeven van de yoga-asana belangrijk, alsook het bewust en productief in relatie treden met de yoga-asana en het scholen van het scheppend vermogen in het denken, het voelen en de wil. 

De yogalessen met Rudy zijn luchtig maar tegelijk zeer concreet en inhoudelijk goed onderbouwd. Zijn lessen leiden altijd tot heel goede vorderingen, nieuwe inzichten en nieuwe opbouwende gewaarwordingen.

Rudy’s school in België: www.yogaschooltrikon.be
Activiteiten in Nederland: www.yogaschooltrikon.nl


Over Cecilia

Cecilia geeft al meer dan 14 jaar yogalessen in verschillende stijlen. Haar stijl van lessen geven is te vatten in een vorm van lichamelijke spiritualiteit, waarbij de techniek van de houdingen een belangrijke rol spelen en ondersteunend zijn aan het verruimen van het bewustzijn. Spanning en ontspanning gaan hand in hand en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Meld je aan!

Of heb je extra vragen?

  Locatie & omgeving

  Adres

  Oeverlicht
  Steile Oever 7
  7731 PP
  Ommen