Yoga Krishnamurti weekend retraite

Nieuwe data 2023 volgen binnekort!

In Oeverlicht organiseren we regelmatig een inspirerend weekend met o.a. yoga, dans, meditatie en wandelen,
gebaseerd op het gedachtegoed van Jiddu Krishnamurti.

Is dit wellicht voor jou een kans om in 2023 een ander pad te ontdekken, als een cadeau aan jezelf?

Prijs: €245

Informatie of vragen? Stuur een mail of vul het formulier in.
Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Meer informatie en een voorbeeld van het programma, vind je hier!

Ommen en Krishnamurti

In 1924 kreeg Jiddu Krishnamurti (1895-1986) van de in Ommen wonende Baron Philip van Pallandt het Kasteel Eerde en een deel van het landgoed Eerde in bezit. In datzelfde jaar werd hier een van de eerste zogeheten ‘Ster Kampen’ gehouden. Ommen werd de Ster van het Oosten. Een plek waar je terecht kon met ideeën, meningen of vraagstukken over datgene wat elke mens bezighoudt; wie ben ik en waarom ben ik hier…?

Daarna kwamen elk jaar duizenden mensen uit de hele wereld naar Ommen, om te luisteren naar de lezingen van Krishnamurti. Hij werd gezien als de nieuwe wereldleider.

Alhoewel iedereen spreekt en schrijft over J. Krishnamurti als een van de grootste spirituele leiders van de 20eeeuw, heeft hij zelf altijd ontkend een ‘Goeroe’ te zijn. Reeds in 1925 begon Krishnamurti al zijn volgelingen duidelijk te maken dat ‘hij die een ander volgt ophoudt de waarheid te volgen’, waarmee hij zelf stelselmatig afstand nam van zijn wereldleraarschap.

Zijn lijfspreuk: ‘De waarheid is een land zonder paden, dat langs geen enkele weg, door geen enkele godsdienst, geen enkele sekte, valt te bereiken’, kan niet anders uitgelegd worden dan dat iedereen voor zichzelf moet onderzoeken welk pad geschikt is, welk pad hij/zij moet volgen om in verbinding te komen met het zelf en te leven in volle bewustzijn met aandacht in het moment.

Oeverlicht bevindt zich op een bijzondere plek, vlakbij het landgoed Eerde, waar je yoga, prachtige natuur en deze inspirerende energie van Krishnamurti zelf kunt ervaren. Naast de yogalessen is er ruimte voor wandelen, zwemmen (wie durft?) of gewoon stil worden op een plekje onder een mooie oude boom…

Yoga en de inzichten van Krishnamurti

De term Yoga is al door vele schrijvers, yoga goeroes en leraren vertaald en beschreven. Maar wat betekent yoga voor jou? Neem je klakkeloos aan wat in alle geschriften en boeken beschreven staat, of ga je op zoek naar wat yoga voor jou betekent en niet onbelangrijk; hoe doe je dat dan?

Uiteraard kan ik bovenstaande vragen niet voor jou beantwoorden. Maar wel kan ik je de mogelijkheid bieden om je zoektocht te starten dan wel voor te zetten door je een heel weekend onder te dompelen in yoga, mediteren en wandelen. Om daarmee op deze bijzondere plek verbinding te leggen met jezelf en de natuur om je heen. Nodig jezelf uit om op een andere manier in contact te komen met jouw waarheid.

Waar verblijf ik?

Tijdens het weekend verblijf je op een door jou zelf uitgekozen accommodatie. Dit kan zijn een hotel, B&B of camping in de buurt. Je kunt je oriënteren op https://natuurlijkommen.nl/verblijf-hotels/

TIP: combineer je weekend met een heerlijk verblijf in ons boshuisje.
Of kijk eens op de website van ‘De vier jaargetijden’ en boek jouw verblijf bij Brigitta en Henk, zij kunnen aan max. 8-10 pers tegelijk onderdak bieden.

‘Zonder meditatie is men als een blinde in een wereld van grote schoonheid, licht en kleur

~J.Krishnamurti

Hoe ziet de weekend retraite eruit?

Aankomst zaterdag 

 1. Welkom vanaf 09.30 uur 
 2. 10.00 – 11.00 uur; Wandeling door het bos en informatie over J. Krishnamurti
 3. 11.15 – 12.45 uur; Yogales (voor iedereen toegankelijk
 4. 13.00 – 14.00 uur; Vegetarische lunch 
 5. 14.00 – 15.00 uur; Yoga Nidra & meditatie 
 6. 16.30 – 17.30 uur; Yoga & dansles 
 7. 17.30 – 18.00 uur; Evaluatie dag 1 

Zondag 

 1. 10.00 – 12.00 uur; Yogales en meditatie 
 2. 12.30 – 13.30 uur; Vegetarische lunch
 3. 13.30 – 15.00 uur; Wandeling in de omgeving van Landgoed Eerde, onder andere naar kasteel Eerde en gedenkteken van J. Krishnamurti
 4. 15.00 – 16.00 uur; Afsluiting van het weekend

Impressie

Met yoga bereikte ik vooral mijzelf. Het bracht mij in contact met diepere lagen van mijn bestaan. De voortdurende aandacht voor de adembeweging in combinatie met de fysieke bewegingen geven een bewustzijnsontwikkeling die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Niets zweverigs maar heel erg aards en aanwezig in het hier en nu.

Cecilia Huisman

FAQ

Is deze retraite geschikt voor mij?

Ja natuurlijk! Het retraite is toegankelijk voor beginners, ervaren yogi’s en iedereen daartussen in.

Wat moet ik meenemen?

Alleen jezelf! Verder heb je datgene nodig wat je normaal meeneemt als je een weekend weggaat.  Verder is het voor de yoga oefeningen fijn om lekker zittende / losse kleding bij je te hebben. Verder is alles aanwezig.

Ik ben niet heel flexibel, kan ik meedoen?

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van dagelijks yoga volgen gedurende een lang weekend zal leiden tot het soepeler worden van de spieren en gewrichten.

Wat is de samenstelling van de groep?

De leeftijd ligt tussen 30 en 60 jaar. Beginners maar ook yogi’s die al eerder yoga lessen of retraites hebben gevolgd.

Meld je aan!

Of heb je extra vragen?

  Locatie & omgeving

  Adres

  Oeverlicht
  Steile Oever 7
  7731 PP
  Ommen