Oevercamp 2023 • 4 t/m 8 augustus •

Follow the circle of (your) life…

De natuur vertelt ons elk seizoen – misschien wel elke dag – hoe het leven, en dus de beleving van onze energie, een cyclus is. Een ronde cirkel van komen en gaan, van vallen en opstaan, van geven en nemen, van leven en beleven.
Ons lichaam vertegenwoordigt ook alle seizoenen. We noemen dat ook wel onze ‘biologisch klok’. Als we bewuster leven en luisteren naar onze biologische klok, bouwen we via een eenvoudige manier energie op en worden we bewust van waar nog tekorten aanwezig zijn. 

Volgens de Chinese geneeskunde zijn de seizoenen ook verbonden aan organen en fysiologische processen, zoals de bloedsomloop en het ademhalingssysteem. Zo wordt de winter gekoppeld aan nier- en blaasenergie, de lente aan de galblaas en de lever, heeft de zomer een relatie met ons hart en bloedsomloop, en heeft de herfst invloed op de longen en de dikke darm. 
Maar ook op emotioneel gebied zijn veranderingen waar te nemen in de flow van onze biologisch klok. De zomer brengt ons warmte en plezier, de herfst gaat over het bepalen van je grenzen en loslaten, de winter gaat over stil worden, en de lente geeft ons de mogelijkheid om na de winterrust weer tot bloei te komen.

Je hebt vast ook ervaren dat jouw lichaam bijvoorbeeld in de winter t.o.v. de zomer hele andere voeding van je vraagt. De stampot wordt bijvoorbeeld vervangen voor een heerlijke lichte salade. 
Elk seizoen vraagt dus om onze aandacht – binnen en buiten onszelf – zodat we beter in staat zijn om beslissingen te nemen, liever te zijn voor onszelf en anderen, en ons beter bewust te worden van signalen in ons lichaam. We vertalen dat in de yoga naar het ontwikkelen van een ‘fysiek’ besef van ons lichaam, en het ontwikkelen van onze ‘bewustzijnsspier’. Echter zijn wij niet alleen een fysiek lichaam, maar hebben we ook mentaal in wisselende mate spirituele energie nodig. 

Tijdens Oevercamp 2023 zullen we aandacht besteden aan de verbinding met de natuur en de cyclus van het leven. Via de verbinding met het ZIJN en onze kernwaarden, onderzoeken we wat onze mogelijkheden zijn om op zowel lichamelijk als geestelijk niveau onszelf te ontwikkelen. 
Yoga biedt op al deze gebieden ruimte voor onderzoek en, uiteindelijk, het oogsten van resultaten.

Kom in de zomer naar het mooie Oeverlicht en ervaar het zelf!

 

Wanneer en waar:

  • Datum: 4 t/m 8 augustus
  • Tijd: verschillende tijden, bekijk de Oevercamp pagina voor meer informatie
  • Locatie: Oeverlicht, Steile Oever 7, Ommen
  • Docent: Cecilia Huisman
  • Aantal deelnemers: 10-12 personen

Prijs: €195,- voor het gehele arrangement, €35,- per losse les

Aanmelden? Vul het aanmeldformulier in of stuur een mail naar info@oeverlicht.nl

VIND DE VERBINDING MET DE NATUUR EN HET LEVEN.

Gerelateerde artikelen